bindingsangst hoe kom je er vanafBindingsangst blijkt vaker voor te komen dan gedacht, hierdoor hebben veel mensen problemen met het aangaan van relaties.

Relaties zijn eigenlijk al van tevoren gedoemd om te mislukken bij mensen die last hebben van deze angst en er niet mee om kunnen gaan.

Bindingsangst komt tot stand doordat veel mensen bang zijn om zich te binden aan een persoon. Doordat mensen bindingsangst hebben proberen ze iedereen op afstand te houden, zodat ze hun angst niet onder ogen te komen. Toch is het verstandig om voor jezelf over je bindingsangst heen te komen, of om met de angst om te kunnen gaan.

Als je eenmaal bindingsangst hebt, is het vaak lastig om hier vanaf te komen. Het is dan ook zaak om uit te zoeken wat de oorzaak is van de angst. Als je je bewust bent waardoor deze angst hebt ontwikkeld, kun je het probleem ook beter verwerken. Ook is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben of te krijgen, wat de angst nou precies is. Dit zodat je beter om leert te gaan met jou angst.

Oorzaak bindingsangst

Bij veel mensen ligt de oorzaak van bindingsangst in hun jeugd. De omgang van ouders met hun kinderen heeft namelijk veel invloed op je vermogen om je te binden aan mensen. Uit onderzoek is gebleken dat ouders die weinig aandacht geven aan hun kinderen vaak schuldig zijn aan de bindingsangst die deze kinderen ontwikkelen. Doordat ze te weinig aandacht krijgen, zullen ze een muur op trekken om niet meer gekwetst te worden en angstig zijn met het binden aan mensen. Maar niet alleen ouders die hun kinderen weinig aandacht geven kunnen schuldig zijn aan bindingsangst. Ook ouders die hun kinderen te veel aandacht geven, kunnen een averechtse werking hebben op kinderen. Doordat kinderen de aandacht als storend ervaren kunnen ze een afkeer krijgen van de aandacht en proberen ze dus afstand op te bouwen. Ook deze mensen komen zich vaak op latere leeftijd tegen.

Leren omgaan met bindingsangst

Als u de oorzaak heeft gevonden is het verstandig om met je partner te gaan praten. Dit zodat hij ook meer begrip heeft voor je en er misschien anders op kan reageren. Ook is het altijd belangrijk om aan te geven wat hetgeen is dat je zo angstig maakt. Dit is vaak erg moeilijk omdat het een gevoel is en niet iets wat je kunt aantonen of bewijzen. Toch is het zaak om voor jezelf en voor je partner duidelijk te hebben wat de angst precies is. Dit zodat je er anders mee om leert te gaan en de angst uiteindelijk wat minder wordt.

Het leren omgaan met uw angst en deze onder ogen te komen is vaak erg zwaar. Veel mensen komen ook nooit meer van de bindingsangst, maar leren er wel mee om te gaan. Het is erg belangrijk om je angst een plekje te kunnen geven en ermee om te kunnen gaan. Door het om leren gaan met je angst zul je een gelukkiger mens worden.